Carpro Iron-X

4490 Ft8190 Ft

Készleten

Elképesztő hatékonyságú, savmentes, pH semleges fényezés, felni és üveg tisztító. (minden felni típushoz használható) A formula biztonságosan használható a gépjármű összes elemén, az autó lakkozását nem roncsolja. Az Ironx különleges kémiai összetevőinek köszönhetően kioldja a felületeken található beágyazódott vas-oxidot.Semmilyen más szer használata nem biztosít ilyen tisztító erőt, mint az IronX. Az IronX felnitisztító és dekontamináló rendszere a fényezésbe ágyazódott fékport, korróziót hivatott eltávolítani. Az az autókozmetikai gyurmával ellentétben nem csak a felületen található szennyeződéseket távolítja el, hanem a fényezés alatt található korróziót is.

A szállórozsda és színesfém részecskék behatolnak a fényezés pórusaiba és mélyen beleivódnak a fényezés alsóbb rétegeibe és pórusaiba is. Ez a folyamatot sokan nem veszik észre időben. Az autókozmetikai gyurma nem távolítja el a részecskéket teljes mértékben, így az tovább terjed a festék alsóbb rétegeiben.

A gépjármű használatakor fékpor, szállórozsda kerül a fényezésre, felnikre, amely a nagy hőmérséklet hatására beleég a felületbe.A fékpor nagy mennyiségű vasat tartalmaz, amely ha egyszer megtapad a felni felületén, nagyon nehéz eltávolítani erős vegyszerek nélkül. Az IronX megnyitja a fényezés pórusait, majd eltávolítja a pórusokba ágyazódott vas elemeket.

Az IronX egy folyékony halmazállapotú spray formulájú tisztítószer. Ahogy a folyadék hatni kezd és a vas-oxid elemekkel kölcsönhatásba lép, a formula lilává válik. A felületből kioldja a fém,vas összetevőket, így azok eltávolításra kerülhetnek. A makacs szennyeződések, felületbe égett koszt az IronX-el fel kell lazítani, majd eltávolítani. A felületen alkalmazott IronX-et bő vízzel vagy magasnyomású berendezéssel el kell távolítani a felületről.

Az IronX-et fényezők is bátran használhatják előtisztításra. Használata egy rendkívül tiszta, sima felületet eredményez. Semmilyen más szerrel  nem lehetséges ilyen egyszerűen eltávolítani a több rétegben található felületi  vas elemeket.

Tulajdonságok:

 • Eltávolítja a vas elemeket és megelőzi a felületi rozsdásodást.
 • Használata biztonságos, savmentes és pH semleges.
 • Használata biztonságos az autó lakkozott felületein
 • Használata biztonságos alumínium, króm, könnyfém és lakkozott felniken is
 • Az autó lakkfelületeire nézve teljesen biztonságos

Használati útmutató:

 • Használd kinti környezetben vagy nagy légmozgású helyen
 • Használj latex vagy gumi kesztyűt és arc maszkot
 • Ha a felületen túlságosan nagy mennyiségű fa nedv, kátrány, egyéb szerves anyag, wax vagy szintetikus bevonat található, azt javaslom használd először a Carpro TarX-et, így az IronX biztosan ki tudja fejteni a hatását.

Ez a folyamat nem kötelező de a legjobb eredmény érdekében erősen javasolt.

A legjobb eredmény érdekében száraz felületre fújd az IronX-et.

 1. Jól rázd fel a tartályt
 2. Az adott elem minden területére vidd fel az IronX-et. A gazdaságosabb használat érdekében akár egy szivaccsal vagy egy applikátorral is szétkenheted a felületen. Az IronX nagyon erős anyag, így nem szükséges nagy mennyiség egy-egy elem kezelésére.
 3. Hagyd az IronX-et hatni 5 percig, árnyékos helyen. Ne hagyd az anyagot megszáradni a napon. Amint az anyag reakcióba lép a fém részecskékkel azonnal észre fogod venni  a hatását.(rózsaszín). Nem csak a világos színű autókon fejti ki a hatását az IronX, hanem a sötétebb színű autókon is, azonban ezen színeknél nehezebb a hatását észrevenni.
 4. a felületre való felvitel után egy szivaccsal vagy kendővel áztasd be a felületet,
 5. bőséges vízzel öblítsd le a felületet.

IronX-el kapcsolatos tények és gyakran ismételt kérdések:

Hogy lehet megismerni a vas részecskéket az autó elemein és hol találhatóak ezek?

A vas részecskék az autó minden elemén megtalálhatóak, köszönhetően annak, hogy az autó folyamatosan érintkezik a környezettel.  A vas részecskék fékezéskor, más autók melletti elhaladáskor, vasúti sínek melletti elhaladáskor is jelen vannak. A vas részecskék megragadnak az autó fényezésén, majd a nap lassan beleégeti őket őket a fényezésbe, ahol oxidálódnak és rozsdásodnak.

Hogy előzhető meg a vas részecskék felületbe való ágyazódása?

Közel lehetetlen a folyamatot megakadályozni de bizonyított tény, hogy a szervetlen bevonatok (Capro Cquartz) öntisztító hatása csökkentheti a fényezésben való vas részecskék megtapadását.

Hogy tudom eltávolítani a vas részecskéket a felületről?

Több lehetőség is létezik. Egyrészt a hagyományos autókozmetikai gyurma is segít a vasoxid eltávolításában, azonban a fényezés mély rétegeiben rejlő részecskéket képtelen eltávolítani. Nem mellékes az sem, hogy az anyaggyurma képes megmarni és felületi karcokat okozni a felületen, miközben összeszedi a vas részecskéket. Másik lehetőség az oxálsav használata. Talán eltávolítja a vas részecskéket de a kezelt felületeken nem biztonságosak. A harmadik lehetőség pedig Az IronX speciális kémiai összetevőket tartalmaz amelyek erős kémiai reakcióba lépnek a vas részecskékkel. Azonban ezek a kémiai anyagok eléggé instabilak ha nem megfelelő arányban vannak hígítva, valamint a hőre is eléggé érzékenyek. Ez azt jelenti, hogy a levegőben található vas elemekkel is reakcióba léphet.

Miért  változik meg az IronX színe?

A kémiai reakció következtében a vas elemek oldódása rózsaszínes reakciót vált ki.

Az IronX használható krómozott elemeken is?

Természetesen használható, teljesen biztonságos minden króm elemre nézve. Csak egyetlen dolgot kell betartani: Ne hagyd közvetlen napon megszáradni.

Az IronX eltávolítja a waxot az autóról?

Bizonyos szerves elemeket tartalmazó waxokat károsít. A szintetikus polimer alapú bevonatok azonban védve vannak. A Carpro Cquartz-ot sem károsítja.

Az IronX eltávolítja a kátrányt is?

Nem távolítja el. Erre a célra használd a TarX terméket.

Cikkszám: 013 Kategória:

További információk

TömegN/A
Kiszerelés

1L, 500 ml

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…