Idén is megrendezésre került a Sema Show a nemzetközi porondon. Amerikában eszméletlen népszerűségnek örvend a kiállítás. Minden valamit is magára adó cég képviselteti magát és a bemutatásra váró újdonságait itt dobja be a célközönség számára.
Minden évben így volt ez, egészen mostanáig.

Mivel nagyszerű időket élünk, a Covid nevű világjárvány miatt kénytelenek voltak ezt a rendezvényt is lefújni a nagy tömeg miatt. Így a mostani show online került megrendezésre, minden gyártó igyekezett itt prezentálni az újdonságait.

Eme nemes eseményen gyakran olyan termékek is előkerülnek, amelyek csak béta állapotban vannak vagy valamilyen érdekes koncepciót mutatnak meg. Ezáltal a felhasználóknak is világossá válhat, hogy az adott cég milyen irányvonalban fejleszt. 

A CarPro-tól megszokhattuk, hogy minden évben elég sok újdonságot vonultatnak fel. Idénre is terveztek több újdonságot, amely eddig hiányzott a portfólióból.

Nézzük is a mostani alkalommal bemutatott újdonságokat!

CarPro Cquartz SIC-kerámia bevonat

Kapunk egy új bevonatot, amely alapvetően a régi, sima Cquartz formulát váltja.
A régi klasszikus Cquartz debutálása 2010 körülre tehető, gyakorlatilag ez volt az első példánya a méltán népszerű Cquartz sorozatnak. Abban az időben még nem volt azért konkurencia, így mondhatjuk azt, hogy ez a termék ismertette meg a piaccal a kerámia bevonatot. 

Új, szilikon-karbid összetevőkből kotyvasztották, annak érdekében, hogy fejlesszék a kémiai ellenálló képességet. A régi formnulához hasonlóan ez is brutális fényt és tükröződést kölcsönöz, gyakorlatilag szebb felületet kaphatsz mint az UK 3.0-val.
Növelték még a felület csúszósságát és fejlesztettek a vízkő ellenálló képességen is.
A kémai ellenállása 2-14 pH erősség közé tehető. 

Minden téren fejlődött, tekinthető az eredeti összetétel fejlesztésének, modernizálásának.

CarPro Cquartz Blackout-gumi bevonat

Kapunk egy új bevonatot, amely mondhatjuk, hogy egyedülálló lesz eddig a piacon. A gumira való ápolószerek között egy tartósabb megoldást jelent. Kijelenthetjük, hogy az autód gumijaira is létezik már kerámia bevonat.
Vízbázisú anyagról lévén szó, teljesen ártalmatlan a gumikon és nem okoz ragadós felületet ha applikálod.  Természetesen mindenfajta gumi részre felvihető az anyag.
Tartóssága 6hónap+

Cquartz Leather 2.0-új bőr bevonat

Az ezidáig teljesen random müködő és kétes eredményt produkáló mostani bőr bevonatot váltja.
Sajnos a régi formulával voltak problémák, mivel az oldószerek nem voltak jó barátok a különböző gyártók bőr felületeivel. Voltak fennakadások, bőr elszíneződés, kis pici fehér pontok, stb. Sokan éltek át kellemetlen perceket az anyag használat után.

Az új anyag immáron víz bázisú, így minden felületen bátran használható. A nappa bőröknek sem árt, úgyhogy megnyugodhat az is aki drága autó belsején használná.
Fejlesztettek még a hidrofobitáson, az öntisztuló képességen. Hatékonyabban ellenáll a farmer általi elszíneződésnek is.
Nyilván kopásállóságot nem kell várni, mert ennek a kritériumnak biztos, hogy nem fog megfelelni.
Szóval bármilyen jellegű és összetételű bőr felületre lehet használni.

Carpro LIFT- előmosó sampon

Eddig nem nagyon volt előmosó megoldása a CarPronak, ami az erősebb szennyeződések ellen is hatékony lett volna. A mostani megoldás Ph!12 erősséggel rendelkezik, tehát nem ph semleges. Tökéletes hatékonysággal használhatod 1:10 arányban. Nagyából 5 percig a felületen hagyva kifejti hatását és le fogod tudni mosni.
Nem kell tovább ragozni, ki kell próbálni. Szerintem rengeteg hatékony megoldás van már a piacon, nem volt akkora szükség egy újabb termék létrehozására.

Carpro MFX-mikroszálas kendő mosó koncentrátum

A mikroszálas kendők mosása mindenki számára nehéz kérdés. Ugye nem mindegy milyen vegyszert használsz hozzá, mert könnyen roncsolódhatnak a szálak a nem megfelelő összetevőktől. Az Mfx azért lett lértehozva, hogy az olajat, waxokat és szennyeződéseket kiszedje a kendőből és a szivacsokból.

Milyen tulajdonságai vannak:

  • visszaállítja a mikroszálak eredeti állapotát
  • eltávolítja a waxokat, olajokat
  • kifejezetten gépi mosáshoz ideális
  • ideális a polírkorongok tisztítására
  • antisztatikus tulajdonsággal bír

Carpro Ultracut- ultra erősségű paszta

Nagyjából egy éve jött ki a Clearcut paszta de most itt a folytatás egy erősebb megoldás reményében. Növelték az szemcsék erősségét és a legfontosabb dolgot is fejlesztették, ami az alacsony porolás. Ez azért probléma volt, habár egy durva paszta mindig is fog porolni, lehetetlen ez ellen védekezni. Természetesen ez a paszta is mindenféle koronggal használható, attól függően, hogy milyen erősséget szeretnél és milyen fázisban dolgoznál vele. De alapvetően mikroszálas és gyapjú koronggal lesz ideális használni.
A legérzékenyebb fényezéseken is használható hologram létrejötte nélkül.
Természetesen DA és forgós gépen is egyaránt használható.

Cquartz Professional-továbbfejlesztett kerámia bevonat certifikált tagoknak

A profi felhasználókat és detailereket a Carpro eddig is kényeztette és próbált nekik kedveskeni a folyamatos fejlesztéssel. A profi közösség rendkívül erős, a világ számos pontján a legjobb szakemberek fejlesztik ezeket a cuccokat. A professional bevonat eddig is kitörő népszerűségnek örvendett a certifikált tagok és műhelyek között.

Természetesen a profi bevonatoknak is feladja a leckét a téli időszak és a hidegebb, zordabb kontinenseken tapasztalható időjárás. Ezért van szükség a folyamatos finomhangolásra, hogy ezeket a megpróbáltatásokat is bírják a bevonatok.
Az új formula jobban ellenáll a savaknak és só hatásainak.
Tulajdonságok:

  • csúszósabb felületet kölcsönöz mint eddig
  • növelték az kémiai ellenálló képességet
  • a sóknak különösképp ellenáll
  • a kémai ellenállása 2-14 pH! közé tehető
  • extrém csillogó felületet kapsz 

Pár apróság:

Carpro légfrissítő

Carpro 2oldalú lite kendő 40db-os kiszerelésben (200gsm)

Láthatjuk, hogy vannak érdemi fejlesztések de olyanok is akadnak, amelyek az eddigi termék kinálatot fejlesztik és javítják. Úgy gondolom, hogy a folyamatosan innovációban és felhasználók által támasztott igények megfelelésében mindig voltak törekvések.
A gyártó nem hagyja magára a rajongó táborát és folyamatosan új cuccokkal lepi meg őket.

Nekem az a vélemények, hogy a fejlesztések rettentően felgyorsultak és egy kicsit vissza kellene fogni a tempót. Sokkal jobban ráfeküdni a tesztelésre, hogy maradandó termékek jöhessenek létre, amely lényegesen a konkurencia előtt járnak.

Minden gyártónál megfigyelhető ma már ez a tendencia, hogy évről évre bővítik a kinálatot, mert az újdonságokra kiváncsiak az emberek. De lényegében ezzel egy hatalmas lehetőséget hagynak kihasználatlanül, mégpedig a mostani termékek tökéletesre csiszolását.
A jelenlegi cuccok is elég jók már, de lehetne rajtuk fejleszteni. Én a jelenlegi termékpalettát nem hanyagolnám el a gyártók helyében, hanem feljavítanám, hogy minden téren a legjobb eredményt nyújtsák a felhasználóknak.

Örülünk, hogy lesznek új cuccok, azonban a magyar piac lényegesen eltér mondjuk az amerikai kontinenstől.
Itt teljesen más kritériumoknak kell megfelelni, sokkal zordabb állapotok uralkodnak.
Az emberek sokkal inkább megfontolják mire költenek az autójukon.
De reméljük a cuccoknak pozitív lesz a fogadtatása és tetszeni fog neked is, mint végfelhasználónak.

Erre az évre ennyi volt a Carpro újdonságaiból.