Hogyan tisztítsd autódat

Carpro módszerrel

Fontos megjegyzés:

A legfontosabb dolog, hogy az autód tisztítását napfénytől elzárt, árnyékos helyen végezd. Fontos, hogy teljesen lehűlt karosszéria esetén állj neki a folyamatnak. Ezzel megelőzöd a vegyszerek felületre történő száradását, vízkövesedést, csúnya foltokat. Tartsd be az egyes termékek használati feltételeit és használj védő eszközöket a vegyszerek miatt. 
Minden esetben készítsd össze a mosáshoz szükséges kiegészítőket a folyamat megkezdése előtt!

Az autó tisztítását mindig a felnikkel/kerekekkel kezd. A legfontosabb, hogy mielőtt a felni tisztítót használnád, eltávolítást minden nagyobb szennyeződést, zsírt a felületről. Ehhez használd a CarPro Multix-et, 1:10-1:20 higításban. 

Második lépésként fújd be a felniket CarPro Ironx dekontamináló és felni tisztító anyaggal. Várj pár percet amíg az anyag dolgozni kezd. 

Miután befújtad a kerekeket, egy ecsettel segíts rá, hogy az anyag a nehezen hozzáférhető helyeken is ki tudja fejteni hatását. Ezután leöblítheted a felniket, jó alaposan!

A habosítóba keverj megfelelő arányú autósampont vagy előmosó anyagot. Várj pár percet hogy a szennyeződések fellazuljanak. 

Amíg a hab az autódon dolgozik, a műanyag kiegészítőket, rácsokat, ablak kereteket egy kis ecsettel törölgest át, hogy ezek a részek is tiszták legyenek a folyamat végén.

Folytasd a munkát az autód leöblítésével. Távolíts el minden sampon maradékot a karosszériáról és műanyag elemekről.

Jöhet az autó kézi mosása. Ha teheted, használj 2 vödrös technikát, hogy a szennyeződéseket ne vidd vissza a fényezésre. A folyamarhot használd a Carpro mosó kesztyűit, a Merinot vagy a mikroszálas mosó kesztyűt!

Ismételten az autó alapos öblítése következik!

Amint tiszta az autó és kevés víz maradt a felületen, fújt be az erősen kátrányos helyeket vagy akár az egész karrosszériát Carpro Tarx-el. Ez eltávolítja a kátrányt és megtisztítja a fényezést.

Használd a Carpro Ironx-et, hogy eltávolítsd a beágyazódott vas részecskéket a fényezésből. Ezt használhatod magában vagy a Tarx után is, annak függvényében mennyire szennyezett autód fényezése.

Alaposan öblítsd le autódat a kémiai anyagoktól!

Jöhet az autód teljeskörű szárítása, karcmentesen! Használd a Dhydrate szuper szárító kendőt.Pluszban az Elixir gyorsviasz is segítségedre lehet, ami könnyebbé teszi a szárítást és még jobban megelőzheted vele a karcok kialakulását!

Semmilyen helyet ne hagyj ki, az ablakokat is alaposan szárítsd meg a Dhydrate kendő megfelelő oldalával.

Töröld át az autó fényezését Elixir gyorsviasszal! Ezzel eltávolítasz minden vízkövet, foltot a lakk rétegről és plusz védelemmel ruházod fel autódat! Nem mellesleg gyönyörű csillogása is lesz a külsejének!

Az üvegek se maradjanak ki a szeretgetésből, tisztítsd meg őket a zseniális Clarify ablaktisztítóval. Használj az üvegekhez külön mikroszálas kendőt.

Miután nagyjából elkészült az autó, a gumikkal és abroncsokkal is foglalkozz! Használd a Carpro PERL-t a műanyagok és gumik ápolásához, megfelelően higítva.

Elkészültél autód tisztításával! Ha bármilyen foltot, anyag maradványt észlelsz, most még áttörölheted a felületet! Nézd jól körbe az autód, hogy meggyőződj róla, nem maradt semmi zavaró dolog a külsjején!

Állj meg az autóddal szembe, elvileg tökéletes eredményt kellett, hogy kapjál! Ha mosolyogva állsz előtte, mindent jól csináltál. Iktasd be 2-3 hetente az autód karbantartását, így állapotát megőrzöd és mindig a legjobb fényét fogja mutatni, amitől boldog leszel!