A fejlődés nem állhat meg, így ismét egy új termék került bemutatásra a CarPro palettáján.
A cég mindig törekszik arra, hogy a végfelhasználók életét és az adott termék használójának munkáját megkönnyítse.
Mindig fontosak a felhasználók és a piac visszajelzései. A fejlesztések során általában előtérbe kerülnek a felhasználói igények és tapasztalatok. A termékfejlesztés viszont nem könnyű dolog, egyszerűen lehetetlen mindenki igényét kielégíteni. Valahol kompromisszumot kell kötni, kijelölni az adott termék piacát. Másrészt a konkurenciával is fel kell venni a versenyt, versenyképesebb termékeket kell létrehozni. Ez a fogyasztói társadalom, megspékelve a rohanó világunk fejlődésével.
Így az új termékek piacra kerülése megállíthatatlan. Töretlenül fejlődik a piac, örülünk, ha mi felhasználók tudjuk tartani ezt az őrült lépést.

A piaci igények és piaci rés miatt döntött a CarPro amellett, hogy piacra dob egy belépő színtű kerámia bevonatot.
Az elmúlt pár év legtöbb fejlesztése és újdonsága a kerámia bevonatok között történt. Milliónyi gyártó terméke jelent meg a piacon. Lassan nehezebb kiigazodni az egyes cégek termékpalettáján, mint, Németh Szilárd elmúlt időszakbeli bölcs gondolatain.

Bár külföldön a modern technológia újítások könyebben beszivárognak az átlagfelhasználók táborába. Ezzel ellentétben, kishazánkban ezen a téren rendkívül elmaradottságot láthatunk. Az otthoni vagy fél-profi autóápolásnak nem alakultak még ki a keretei.

Kevesen ismerik az autóápolás és karbantartás ilyen magas fokát. Persze mehetnénk egy fokkal mélyebbre is a helyzet boncolgatásában. Nyilvánvaló, hogy a hazai gazdasági helyzet ebben a szegmensben is érezteti hatását.

Mivel ilyen ütemben pörög a kerámia bevonat piaca, a cég szeretne segíteni a kevésbe ,,hardcore” felhasználóknak is. Akiknek még ismeretlen egy hasonló anyag használata. Esetleg könnyebben, gyorsabban szeretnének látványos eredményeket elérni.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a profi felhasználók kimaradnának a szórásból!
Lényegében a népszerű és kedvelt CquartzUk 3.0 bevonat lightosabb verziójáról beszélhetünk.
Akiknek nem csak hobbi, hanem hivatás a profi autóápolás. Nekik is hasznos és népszerű termék lehet az új Cquartz.

Olyan ügyfelek esetében is ajánlható az anyag, akik nem feltétlenül igénylik vagy érzik szükségességét a kerámia védelemnek. Nekik egy kezdő csomag lehet a Cquartz Lite felvitele egy profi szakember által. Nyilvánvalóan a költségeket abszolút visszaszorítva.

Tehát az olyan ügyfelet is rá lehet vezetni a kerámia bevonatok előnyére, akinek teljesen ismeretnek ez az anyag. És megismerheti saját autóján a bevonat előnyeit. Úgymondván belekóstolhat, mi célt szolgál a kerámia védelem.

De lássuk csak, mit kínál az új termék:

Megújult és rendkívül igényel csomagolás:

Mivel az idei évben az egész termékpaletta megújult, a Cquartz Lite is modern csomagolást kapott.
Egy izléses csomagban érkezik a termék. Természetesen a doboz tartalmazza a felvitelhez szükséges kiegészítőket.

A csomag tartalmazza:

 • 150ml kiszerelésű Cquartz Lite kerámia bevonat
 • 1 db CarPro 2face-két oldalú mikroszálas kendő
 • 2 db applikátor kesztyű az anyag felviteléhez
 • 1db használati útmutató
 • 1db 3m profi maszk

Tehát láthatjuk, hogy a csomagolás nagyon rendben van. Igényes, tartalmaz olyan kiegészítőket is, amit nem is várnánk. Az egész csomagnak az a benyomása, hogy minőséget kap az ember a pénzéért cserébe. Mégis a költségeket próbálták visszafogni.

 

Milyen esetekben használható a termék?

A CarPro törekedett megcélozni az otthoni, hobbi felhasználókat is. Ennek ellenére a profik között is népszerű lehet majd a termék.
Azon ügyfeleknek is ajánlható lesz, akiknek különösebb igénye nincs a bevonatok tekintetében. Csak szép autót szeretnének. Valamilyen, a waxnál komolyabb védelmet akarnak az autójukra.
Az otthoni végfelhasználók tekintetében pedig, az egyszerű használat miatt hódíthat.

Egy laikus felhasználó egyszerűbben felviheti az autójára, mint más, konkurens kerámia bevonatot. Nem kellenek hozzá profi kiegészítők. A csomag tartalmával már el fog boldogulni.
Egy szép állapotú használt vagy új autónál a felhasználó bátran applikálni tudja az anyagot a saját autójára. Úgy gondolom a legnagyobb előnye a terméknek, hogy bolondbiztos a használata.

Tehát a laikus felhasználó se ronthat el semmit. Nem tehet kárt az autójában. Így bátrabban is fog dolgozni az anyaggal.
Az otthoni felhasználóknak is rendelkezésre áll az a kezdőcsomag, amely segít bármilyen gyakorlottság nélkül is használni a terméket.

A profi garázsok és szakembereknek is ideális lesz a termék. Olyan esetekben, amikor az ügyfelük nem kéri a kerámia bevonatot, egyfajta belépő termékként lehet ajánlani.
Így az autó tulajdonosa minimális plusz anyagi ráfordítás mellett, kipróbálhatja a kerámia ,,érzést”.
Nem elhanyagolható szempont, hogy a felvitelhez szükséges idő is lerövidül. Így a polírozás vagy autóápolás végén, nem szükséges órákat a bevonat felvitelével eltölteni.
Ideális lesz a Cquartz Lite akkor, ha egy viszonylag jó/értékű szolgáltatást szeretnél az ügyfeled számára adni.

Tulajdonságai:

 • Fújható és letörölhető vagy felkenhető és letörölhető módszerekkel applikálható az anyag. Vagyis a felvitele igazán egyszerű és stresszmentes.
 • Eddig ez a legkönyebb felvitelű kerámia bevonat a piacon. Tehát, ha hobbista vagy de szereted az autódat, tudod majd használni. Nem ronthatsz el semmit a felhasználás közben.
 • Sio2 és Tio2 formulákat tartalmaz. Tehát rendkívül fényes külsőt kölcsönöz az autódnak.
 • Nagyon jó öntisztuló képességgel rendelkezik. Így az autód mosása szuper egyszerűvé válik. Nem mellesleg kevésbe koszolódik a mindennapok során.
 • Ellenáll az olajoknak, szennyeződéseknek, kosznak és beépülő fém, kátrány összetevőknek.
  Lefordítva, az autód ellenáll ezeknek és könnyebben is le tudod szedni ezeket.

Mit tud az anyag?

Tartóssága: 6-12 hónap. Ez felhasználóként változik. Hányszor-mivel- tisztítod kedvencedet. Mennyit használod. Pontosan nem lehet megmondani, nálad mennyit fog kibírni. De sokkal többet tud, mint egy wax vagy sealant.

Vastagsága: 1 mikron. Tehát nem, nem véd továbbra sem a karcok ellen.

Anyag kiadóssága:  15-50ml / autó. Ez attól függ, hogy applikálod az anyagot és mekkora az adott jármű. Egy átlagos családi autót alapul véve, nagyjából 4-5 autót tudsz lekezelni vele. Ha ügyesebb vagy, akár többet is.

Víztaszító képessége: 110 fok. Na ez nem mondd semmit, tudom. Ha mosni fogod az autód, nagyon dobni fogja magáról a vizet. Tehát könnyebb lesz tisztítanod.

Karcfeltöltő képesség: ha karcos az autó, akkor ezeknek a hibáknak egy bizonyos fokát feltölti az anyag. Tehát karcos marad, de kevésbé látható. Látványosabb lesz a fényezés és az egész autó.

Ajánlott felhasználói hőmérséklet: 10-50 fok.

A Cquartz Liteot több rétegben is fel lehet vinni. A 150 ml-es kiszerelés 4-5 autóra is elég lehet. Tehát az ár/érték arány mindenképpen kimagasló.
Megemlíteném még az extrém víztaszító képességet, ami nagyon ígéretesnek tűnik.

Hogy tudod majd használni a terméket?

1. Mindenképpen győzödj meg arról, hogy a felület tiszta és nincs rajta kátrány/szállórozsda. Vagy egyéb szennyeződés. Ha kell használd az IronX-et, TarX-et, hogy eltávolítsd ezeket.

2. Távolíts el minden olajat a CarPro Eraserrel. Nézd meg, hogy a felület száraz és megfelelően lehűlt-e. Ha úgy látod és szükséges, akkor polírozd a felületet a CarPro Essence-el vagy Reflecttel.

3. Csöpögtess az applikátorra 10-12 cseppnyi anyagot és egyenletesen vidd fel a felületre. Nagyjából 60szor60 cm-es területen dolgozz. Arra figyelj, hogy egyenletes legyen a réteg, amit felviszel. Tehát horizontálisan és vertikálisan is oszlasd el többször az anyagot.

4. Használd a dobozban lévő mikroszálas kendőt a letörléshez. Az anyagnak nincs szüksége, hogy rajtamaradjon a felületen, tehát azonnal letörölheted. Nézd meg jó fényekkel vagy lámpával, hogy nem maradt-e felesleges anyag a felületen. Ha szivárványos vagy mázgás hatást észlelsz, töröld át mégegyszer. Ha nem tudod leszedni, akkor ismét vidd fel a Cquartz Lite-ot. Így korrigálhatsz a hibádon.

5. Amint végeztél a folyamattal, min. 4 órát ne érje nagyon víz a felületet.  Az első 48 órában ha nedvesség éri a kerámia bevonatot, azonnal töröld le. Ez a vízkő kialakulása érdekében fontos.

És amire érdemes még figyelned!

Mialatt az anyaggal dolgozol, a mellékelt maszkot és egy gumikesztyűt mindenképp használj. Fontos, hogy az anyagban található oldószerek nem tesznek jót az egészségednek.
Ha esetleg fújnád az anyagot, a maszk viselésére kifejezetten figyelj. És ne nagyon használd emberek mellett.

Tehát mindent összevetve:
A Cquartz Lite egy belépő kategóriájú kerámia bevonat lett. Ez a szegment még nem igazán van lefedve. Így próbálnak az egyszerű, gyors megoldások kedvelőinek is kedveskedni. Nem mindenkinek van igénye a luxus és drága megoldásokra. Nekik kedvező ajánlat lehet az új Cquartz Lite.
Úgy gondolom, hogy az utóbbi időben bevezetett új csomagolással a CarPro új irányt vett, új fejezetet nyitott.
Az átlagfelhasználónak sem kell ezután elzárkóznia egy komolyabb védelem használától.
Autószalonok, otthoni felhasználók, autóápolás iránt rajongók, bátran tudják majd használni a terméket.
Nem mindenki látja azonban a termék szükségességét, de úgy gondolom, hogy minden szegmensnek meg kell adnia amire vágyik.
Sajnos a hazai árról még nem tudunk nyilatkozni de heteken belül elérhetővé válik a termék.